Prestaties

In mijn jaren als software engineer, is er een hoop gebeurd waar ik trots op ben. Het ene nog meer dan het ander! De hoogtepunten ligt ik graag even toe. Wil je meer weten over waar ik mee bezig ben geweest?

Neem contact op!

Tot morgen!

In Magento EE een mechanisme toegevoegd waarmee een specifiek segment bezoekers de website kan bekijken, gebaseerd op catalogusregels die de dag erop pas actief zijn. Hierdoor kon de Full Page Cache van de website een dag eerder dan normaal klaargezet worden voor Black Friday.

Universal JS

Mijn javascript front-end werd eenvoudig en op een veilige manier gevoed met data uit een (eveneens Javascript) back-end o.b.v. express, sequelize en json web tokens.

Teamlead

In ruim twee jaar lead van een development team nul verloop, en een gemiddelde van 0,07% ziekteverzuim gerealiseerd.

1:26:30

Met een streeftijd van anderhalf uur, heb ik de Dam tot Damloop, 10 Engelse mijl uiteindelijk uitgelopen in 1 uur, 26 minuten en 30 seconden.

Waar staat mijn data?

Een duidelijk doordachte strategie voor integratie van externe applicaties, maakte voor iedereen duidelijk waar data vandaan kwam en naartoe ging.

Uploaden van grote bestanden

Via een maatwerk microservice, heeft de app geen probleem meer met uploads van 2, 20, of 2000 MB. Uiteraard heeft de server hier geen last van, ongeacht het aantal gebruikers.

Doorzettingsvermogen?

Heeft bamboe met de hand (of eigenlijk met de schop) verwijderd uit de achtertuin.

Javascript = Asynchroon

Het asynchrone karakter van Javascript, leidt vaak tot performance problemen, wanneer tijdens iteratie door het resultaat uit externe bron (bijv. database), opnieuw een externe bron aangesproken wordt. Ik heb dit soort bottlenecks veelvuldig opgelost.

Magento CMS

Het ontbreken van een goed CMS in Magento, was een uitdaging welke ik graag aanging. Met Advanced Custom Fields voor WordPress als uitgangspunt, heb ik een plugin gemaakt, die content veel eenvoudiger beheersbaar maakt.

Meertaligheid

WordPress is goed met content pér pagina, en meertaligheid zou je het liefst verspreiden over een multisite omgeving. Met maatwerk van mijn hand worden pagina’s binnen een multisite omgeving gekoppeld, voor het snel schakelen tussen talen en het kunnen instellen van juiste hreflang-tags.

Plugin ontwikkeling

WordPress heeft een krachtige manier van het plaatsen van toegevoegde content via sidebars. Een eigen plugin maakt dit meer inzichtelijk per template, en voegt een gebruikersvriendelijke interface hiervoor toe.

High traffic Magento

Na optimalisatie van een Magento CE installatie, werden pieken tot 6.000 simultane bezoekers zonder moeite opgevangen.

Magento vs. WordPress

Waar dit vaak benadert werd als afweging tussen de twee, kan dit ook heel goed samenwerken. Magento heeft van zichzelf geen goed CMS; precies hetgeen waar WordPress goed in is.

Kassasysteem

Voor een franchise met meer dan 60 vestigingen een kassasysteem ontwikkeld, met een integratie naar Magento. Producten worden indien gewenst automatisch online aangeboden, en bestellingen komen direct weer terug.

Retronizr!

Hobbymatig een app gemaakt, waarbij gebruikers een video konden uploaden, waarna deze met verschillende effecten werd omgezet tot een retro 8mm film die gepost kon worden op Facebook.

Codequest

Als starter heb ik met toenmalige collega’s Codequest opgezet, een platform voor en door software engineers. Dit platform bestaat ondertussen niet meer, maar een drietal artikelen van mijn hand over PHP, OOP en unit testing nog wel.